Loading...
en

СЛЪНЦЕ И ЛУНА

проект Антония Саранеделчева/ Momi Studio 
от Лидия Манолова   снимки Яна Блажева

Сдържаността на скандинавската естетика, светлините на нощния град, слънчевата лекота на гледката към планината - концепция от символи, които създават светлия характер на този интериор.

Ремонтът и обзавеждането на апартамент на две нива с просторна тераса и гледка към Витоша не звучи като едно от най - трудните неща на света. Поне не в началото, докато собствениците - HR мениджър и юрист, се изправят пред все по-трудни интериорни казуси и решават да се обърнат към дизайнер, който не само да проектира функционално разпределение на мезонета, но и да го превърне в място с характер. Харесват работата на Антония Саранеделчева, която в предишните си проекти показва умение да създава интериори, балансиращи елементите на съвременния дизайн и собствения си стил с личната визия на клиентите.
Заданието - "съвременен интериор", е доста общо, но тя разчита на интуитивното си усещане за нагласите на собствениците и предлага концепция, в която детайлите в интериора са вдъхновени от урбанистични символи. Използвайки препратките към космополитния дух на Ню Йорк и Манхатън на места деликатно и метафорично - в съчетанието на жълто и сиво за мебелите и текстила, на места буквално и мащабно - с фотографии, принтове, графити, дизайнерката постига баланс между "градската тема" и усещането за домашен комфорт. Възможността да проектира всички мебели (почти без изключение произведени от български фирми) създава характер и единство на пространството и позволява интериорната идея да бъде представена последователно и цялостно. Подовете и стъпалата към второто ниво са от светъл дъб; стените, текстилът, аксесоарите са обединени от премерения контраст между монохромност и яркост; осветителните тела (от Wolfram) подчертават съвременната естетика на интериора. В играта на асоциации, които дизайнерът създава, цветовете се превръщат в основен носител на идеята - нюансите на сиво и яркожълтите акценти препращат към поетичния образ на големия град, с бетона, рекламите, светещите прозорци вечер, но в същото време и към стоплящата представа за слънце и дневна светлина, с която апартаментът щедро разполага. Отвън тази многозначимост обаче остава най-ценното - това, че интериорът се оживява с радост и удоволствие.

Назад

Заповядайте с вашия проект при нас, да изпием по чаша кафе.

Да започваме
24 Дек 2017
15.-21.01.2018 Wolfram на IMM Кьолн