Loading...
en

административна сграда Биовет, гр. Пещера

проект “Ателие Серафимов”

фотограф Яна Блажева

Концепцията на проекта е да съчетае по интелигентен начин най-добрите строителни практики и съвременни технологии, съобразени със заобикалящата я високотехнологична, производствена среда. Постройката е шестетажна, като първите два са доминирани от представително фоайе.

На осветлението е обърнато специално внимание.

За осветяване в кабинетите на директорския борд е използван емблематичен за Wolfram модел – Parallel. В представителното фоайе, по идея на проектантите на сградата и в контекста на основната концепция и структура на фасадата, Wolfram изработиха модулна композиция от мащабни по размер осветителни тела, специално конструирани за пространството. За осветяването им Wolfram използваха модерни светодиодни (LED) компоненти от висок клас на немската компания Osram, отличаващи се с високотехнологични светлинни показатели, изключително висок индекс на цветопредаване RA95 и голям потенциал за енергийна ефективност.

Проекта спечели награда в категория “Обществени сгради с бизнес предназначение” на провелия се национален конкурс Сграда на годината България 2016г.